Ulf Hustad Naprapat
 
Du er her: Hovedside - Naprapatens arbeidsrutiner
Naprapatens arbeidsrutiner
Naprapatene arbeider bare med funksjonelle forstyrrelser og sykdommer i bevegelsesapparatet, med fokus først og fremst på ryggraden.

Den innledende undersøkelsen utreder om det foreligger indikasjoner for behandling, eller om pasienten må til lege/røntgen først. Naprapatene følger en tradisjonell framgangsmåte med anamnes, statusbedømming, behandling og oppfølging.

Funksjonsforstyrrelser undersøkes med konvensjonelle medisinske og fysikalske metoder og tester. Naprapatene har i tillegg utarbeidet en omfattende diagnostisk undersøkelsesmetode for å kartlegge og skille ut mangfoldet av diffuse symptomer. Behandlingen omfatter sedvanlige manipulasjonsteknologier i tråd med kiropraktikk i kombinasjon med en omfattende mykdels- behandling etter naprapatisk modell.

Naprapatene har i dag et veletablert forhold til leger og helsetjenesten forøvrig, og kan derfor raskt få tilgang på kompletterende undersøkelser som røntgen, laboratorietester og lignende. Mange naprapater har også et nært samarbeide med fysioterapeuter, ergonomer, treningssentra etc. og kan med disse ivareta pasientenes flersidige bahandlings/opptreningsbehov.

Som naprapat blir man konfrontert med livsproblematikk hos sine pasienter som ligger utenfor en naprapats vanlige fysikalske arbeidsområde. Naprapati er å se mennesket i en helhet og en naprapat er derfor bevisst på samspillet mellom psykososial livsproblematikk og somatiske smerter, muskellspenninger og kramper. Likeså at muskelkramper og spenninger kan skyldes annen sykdom eller feil i næringsinntak eller at pasienten har et mangelfullt kosthold. Normalt vil ikke en naprapat innkalle en pasient til oppfølging over år, da det er å betrakte som pasientens eget ansvar. Man anbefaler likevel rutinemessige undersøkelser og forebyggende behandling etter behov.
Naprapat Ulf Hustad
Web: www.naprapati.no • E-mail: ulfhustad@gmail.com
2005-2021 © Web: NorNet AS